Zmaj – značenje zmaja u kineskom horoskopu

Zmaj - značenje zmaja u kineskom horoskopuOsobnost

Zmajevi su razigrani, znatiželjni i energični. Ne troše svoje vrijeme uzalud. Vrlo su karizmatični. Uvijek su svjesni odgovorni za ono što rade i to isto očekuju od partnera. Nose se sa svakim životnim problemom bez obzira koliko težak on bio. Ukoliko partner razočara zmaja tada će on pokazati svoje nezadovoljstvo i postat će neugodan što partner nikako ne smije ignorirati. Zmaj ne poštuje autoritet, ali ako je osoba samouvjerena i snažna uspjeti će ga ukrotiti.

Ljubav

Zmajevi izbjegavaju ozbiljne veze, vole svoju slobodu i ako se na njega počne vršiti pritisak pobjeći će i prekinuti sve veze s tom osobom. Sa bivšim ljubavima nikada neće ostati u kontaktu, a kamoli ostati prijatelj jer mu je to previše neshvatljivo i neugodno. Inače su zmajevi romantični i iskreni, nije im važan izgled partnera već koliko se on ugodno osjeća u njegovom društvu.

Žena

Žene zmajevi mrze mlakonje, očekuju od muškarca da brzo prijeđe na stvar. Ne vole se natezati pa će jasno muškarcu dati do znanja da joj se sviđa. Iako ne voli rasipnike muškarac ne smije biti škrt. Često je ljubomorna, ali to ne pokazuje uvijek. Voli biti glavna u vezi, ali zna biti i veoma nježna i senzualna.

Muškarac

Muškarci zmajevi stalno su u potrazi sa pravom partnericom. Njima je prvo na pameti seks. Ide od jedne žene do druge, jasno im daje do znanja što želi. U starosti će gledati srednjoškolke. Otvoren je i netaktičan. Ako se zaljubi tada ženu želi samo za sebe, mora biti samo njegova, ali ako ga povrijedi tada će ga zauvijek izgubiti.

Pripadajući element Drvo

Žene zmajevi ne puštaju lako osobe u svoj život, a muškarci su zahtjevni i posesivni i nastoji kontrolirati ženin život.

Pripadajući element Vatra

Žena muškarcima prilazi direktno i otvoreno im sve kaže, a ženama uz muškarca zmaja nikada neće biti dosadno. Ako pronađe partnericu koja će biti maštovita i davati mu slobodu s njom bi mogao ostati do kraja života.

Pripadajući element Zemlja

Kada žena prekida vezu tada pokušava što manje povrijediti muškarca, a muškarci lete iz jedne neuspjele veze u drugu.

Pripadajući element Metal

Žena zmaj se često poigrava muškarcima, ne brine o tuđim osjećajima. Muškarci su nepredvidljivi, ne podnose gluposti i žene koje ne poštuju njegovo mišljenje.

Pripadajući element Voda

Žene zmajevi su snažne osobnosti, hladne, ponosne i dostojanstvene. Muškarci vjeruju u brak te se rijetko razvode, ali znaju šarati okolo.

Mjesec 1.

Osobe u 1. mjesecu su na poslovnom planu uspješne, ali u prijateljstvu nemaju sreće. Često ulaze u kriva društva.

Mjesec 2.

Osobe u 2. mjesecu su često u oblacima kada se zaljube i rijetko su same nakon što prekinu vezu.

Mjesec 3.

Osobe ovog mjeseca često ostavljaju dojam da su hladne i racionalne. Zapravo su osjećajne i rado čine usluge bez da išta traže zauzvrat.

Mjesec 4.

Zmajevi u 4. mjesecu nisu baš definirani. Brzo mijenjaju mišljenja. Ne vjeruju u veze koje traju čitav život.

Mjesec 5.

Zmajevi ovog mjeseca se brzo zaljube, a kada to ne potraje pate. Zbog svoje jednostavnosti privlačni su suprotnom spolu.

Mjesec 6.

Zmajevi rođeni u 6. mjesecu su vrlo samouvjereni i privlačni te smatraju da im ljubav pripada.

Mjesec 7.

Zmajeve u mjesecu srpnju zanima, osim fizičke, i duhovna priroda stvari te zbog toga traže dublji smisao u vezi.

Mjesec 8.

Zmajevi trebaju prestati kriviti druge zbog vlastitih greški. Smatraju da sve znaju pa se u sve petljaju.

Mjesec 9.

Zmajevi u 9. mjesecu se boje pokazati koliko su zapravo željni ljubavi i nježnosti.

Mjesec 10.

Zmajevi bi se trebali prestati stalno zaljubljivati. Sreća će im sama doći.

Mjesec 11.

Zmajevi u 11. mjesecu bi više trebali vjerovati svojim instinktima. Misle da znaju što traže, ali se na kraju uvijek iznenade.

Mjesec 12.

Zmajeve često privlači izgled osobe i njihov stil, a zapravo bi trebali gledati na ono što je u srcu.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (520 ocjena)